Search & Legal information

Here you can find our privacy policy in Dutch the English version is comming soon.

2 thoughts on “Search & Legal information”

 1. Dag Claire,

  Ik heb net je TEDx bekeken en werd hierdoor geraakt. Zelf geef ik leiding aan de opleiding Communicatie aan de Hogeschool Rotterdam. Een opleiding met 1100 studenten en 50 docenten.
  Ik zou graag met je willen linken op Linked In aangezien ik van mening ben dat wij de personen zijn die het verschil kunnen maken in het onderwijs en hierover in gesprek dienen te gaan.
  Is het mogelijk om via LinkedIn te linken? Dan zijn we in contact.

  Goed weekend voor straks.

  Groet,
  Martine

 2. Hey Martine en Claire,

  Ik ben Koen Van Ghyseghem en net als jullie wil ik van de wereld ook een betere plaats maken door de mens opnieuw meer bewustzijn te geven en in zijn/haar kracht te zetten. Ik geloof dat onderwijs zijn/haar hart voor een groot deel verloren heeft in de loop der tijd, het is haar basis en doel kwijt geraakt…namelijk de filosofie…de liefde om te weten en om te leven… en nog belangrijker is dat vele van diegene die het onderwijzen, hun liefde voor het onderwijzen ook vaak ergens onderweg zijn kwijtgeraakt.

  Het gevolg is dat het onderwijs zijn liefde, passie en doel dus voor een groot deel is verloren.

  Het bewustzijn van wie we zijn en de liefde voor wie we zijn en wat we kunnen bijbrengen aan de samenleving. Op die manier wordt ieder van ons is op zijn/haar manier een superheld. Het enige feit is dat maar enkele vandaag de dag door ons onderwijssysteem hier op worden gewezen en kunnen doorgroeien om die superheld te worden. Al de rest wordt aangewezen om zich aan die enkelingen te spiegelen of net als hen te worden. En dan creëer je samenlevingen die van die enkele mensen afhangen en niet een samenleving waarin we allemaal in onze kracht worden gezet en allemaal opnieuw verantwoordelijk worden voor onze maatschappij( waardoor het dan echt terug ook onze maatschappij wordt.

  En met iedereen bedoel ik iedereen…zowel leerlingen als leerkrachten, als ouders, familie als de managers van deze onderwijsfaciliteiten

  Ik zou hier graag net als jullie veel in willen veranderen en een van de belangrijkste dingen is te zorgen dat we weer liefde in het onderwijs krijgen en dat de mens wordt gezien als een holistische eenheid…hoofd, lichaam en ziel. Onderwijs vanuit dit mensbeeld om mensen in hun volledige kracht te zetten.

  Want als we naar die ander mogelijke wereld willen gaan en wij geloven dat het kantelen van het onderwijs zo belangrijk is en we geloven dat het onderwijs de nieuwe samenleving kan creëren door die kanteling, moeten we dus nadenken over welke samenleving we willen en daar ons onderwijs naar kantelen.

  Net zoals Claire en misschien ook als Martine heb ik me de laatste jaren hiermee bezig gehouden. Zowel op persoonlijk als professioneel vlak. Op persoonlijk door in mijn kracht te gaan staan en op professioneel vlak door nieuwe modellen van leren voor de overheid in Barcelona uit te vinden als antwoord op de jongerenwerkloosheid. Jongeren in hun kracht zetten en met hun passie confronteren en hen de middelen daartoe faciliteren om hen zo ondernemend en sterker en vooral veel creatiever te maken als antwoord op de crisis.

  Mijn conclusie is dat ik ook mijn hart, hoofd en lijf (holistische ik); passie en tijd(mijn definitie van werk) in deze omkanteling wil steken. En ben dus ook opzoek naar mensen zoals jullie om dit te verwezenlijken.

  Het zou fantastisch zijn om via deze weg verder in gesprek te raken en elkaar en ons gemeenschappelijk doel verder te dienen.

  Want ik zei ook dat een iglo voor warmte zorgt en mijn antwoord op de voertuigen was a…want dat is geen groeps/massa vervoermiddel…in die andere drie konden een massa mensen of dingen mee…

  Ik ben dus inderdaad al tegen alle muren van ons huidige onderwijssysteem aangelopen, maar ben er ook al overal doorgebroken of nog aan het doorbreken…door mijn hart te volgen en in mijn kracht te gaan staan

  Ik ben nog maar sinds kort in Nederland maar het leven heeft me hierheen geroepen en ik voel nu gewoon dat het tijd is om nu ook weer hier in mijn kracht te gaan staan.

  Ik ben al in gesprek over samenwerking met o.a het iniciatief Breekjaar en NGSK
  Over het thema inclussief onderwijs, probeer aansluiting te vinden met NIVOZ en andere initiatieven, maar het zou dus ook fantastisch zijn om mijn ideeën en inzichten met jullie te delen.

  Bij breekjaar spreken ze over de 3 K’s

  Kracht, kwetsbaarheid en Kennis… ik denk dat ik die hier wel gedeeld heb, dus laat maar weten als wie hierover verder in gesprek kunnen gaan.

  met heel mijn hart

  Koen

Comments are closed.